ENERGI

SATS PÅ

ENERGIEFFEKTIVISERING

Merker du at det trekker litt hjemme? Eller ønsker du å være fremtidsrettet, samt spare miljøet og fremtidige kostnader? Det er mange som leter etter gode måter å energieffektivisere boligen sin på. Dette gjelder særlig i disse tider med mye prat og diskusjon om strømpris og energisparing. Med et mer energieffektivt hus følger det mange goder, der den største goden for mange nok er redusert strømregning.

Dette er ikke det eneste man vinner på å ha et mer energieffektivt hus. Det er flere fordeler enn det. Samtidig er det mange måter å få et mer energieffektivt hus på.

Et av våre spesialområder er energirehabilitering og energirådgivning. Vi kan kartlegge boligens tilstand, mulige energitiltak og vi utarbeider en tiltaksplan. Det finnes støtteordninger gjennom Enova for både rådgivning og tiltak.

Noen av de mest brukte metodene å få et mer energieffektivt hus på er:

Isolasjon

Økte isolasjonsverdier i tak, vegger og gulv kan hjelpe til med å redusere varmetapet i huset.

Vinduer og dører

Bytt ut gamle vinduer og dører med nye, energieffektive modeller. Dette kan bidra til å redusere varmetapet og øke lysinnfallet.

Ventilasjon

Et godt ventilasjonssystem kan bidra til å redusere fuktighet og luftforurensning i huset og øke luftkvaliteten.

Smarthusløsninger

Installasjon av intelligente strømbesparende enheter som termostater eller bevegelsessensorer, kan hjelpe deg å redusere energibruken.

Varmepumpe

Ifølge Sintef gir kombinerte varmepumpe- og kjøleanlegg høyest energisparing i de aller fleste bygninger. Dette gjelder så lenge de er riktig prosjektert og installert og driftet på måten som er anbefalt.

Solenergi

Å installere solcellepaneler eller solfangere kan bidra til å redusere energibruken og øke tilgangen til å produsere din egen gratis energi. Samtidig kan du med det rette strømabonnementet selge overskuddsstrøm tilbake til strømnettet.

Selve designet på boligen

Ved å velge en passivhusdesign eller å bygge i henhold til passivhusstandarder, kan du bidra til å øke energieffektiviteten. Dette gjøres gjennom å utnytte naturlig lys og varme, solenergi, god isolasjon og et godt ventilasjonssystem.

Materialvalg

Bruk av miljøvennlige byggematerialer, som tre eller isolasjonsmaterialer basert på resirkulert materiale, kan bidra til å redusere miljøpåvirkningen og øke energieffektiviteten.

SATS PÅ OSS

KONTAKT OSS

Trenger du oss til ditt prosjekt eller har du noen spørsmål til oss? Ta kontakt, så kan vi ta en prat om dine ønsker og behov.